Založ si blog

Staromestské lavičky – zanedbaný mestský mobiliár

S príchodom jari človeka „ťahá“ tráviť viac času vonku. Ako Bratislavčanku ma najviac lákajú prechádzky po staromestských uliciach. Napriek špine, odpadkom, bezdomovcom má naše centrum pre mňa stále veľkú charizmu. Teší ma, že s teplým počasím ulice krásne ožívajú, pribúdajú letné terasy, zmrzlinárne. Radosť prechádzať sa!

 

My mladí počas prechádzky nepotrebujeme oddych. Centrum je relatívne malé a naše „mladé nohy“ to zvládnu. Rozmýšľam však, že starší ľudia, ktorí prechádzajú centrom a nemajú priveľa peňazí na vysedávanie po kaviarňach, tí by si asi radi posedeli na lavičkách a v pokoji si oddýchli. No a tu je kameň úrazu, STAROMESTSKÉ LAVIČKY!

 

Už roky rokúce sa ich stav nelepší, dizajn nemodernizuje, opravy stagnujú. Občas sa síce v médiách objaví akási „bomba“ v podobe inteligentnej lavičky, no tú veru seniori nepotrebujú. Tým stačí stará dobrá klasika.

 

Len námatkovo som za ostatné dni videla zanedbané a rozbité mestské lavičky na relatívne významných a turisticky – obzvlášť v jarnom a letnom období – navštevovaných lokalitách: Hodžovo námestie, Dvořákovo nábrežie, Jakubovo námestie, Šafárikovo námestie, Hlavné námestie, Rázusovo nábrežie, Kmeťovo námestie, Poľná ulica, Jánska ulica… Väčšinu z týchto miest majú možnosť vidieť aj návštevníci Bratislavy ihneď, ako vystúpia z výletnej lode na nábreží. Čiže ich prvý pohľad sú naše „úžasné lavičky“. Skvelá vizitka!

 

Ak aj mesto nemá financie na kompletnú výmenu lavičiek tak, aby boli v rovnakom dizajne a hlavne udržateľnej kvalite, naozaj by mohlo v krátkom čase poveriť akúkoľvek šikovnú stolársku firmu, ktorá by aspoň základnú údržbu a opravu dokázala urobiť za pár dní. Vymeniť zlomené drevá na lavičke a natrieť ich skutočne nie je až taká komplikovaná záležitosť. Čo myslíte?

Skupina J&T môže byť spokojná, staromestský starosta Števčík stojí verne pri nej!

03.07.2018

Napriek tomu, že väčšina pozemkov, na ktorých má vyrásť nový polyfunkčný komplex Eurovea II, spadá do katastrálneho územia mestskej časti Ružinov, ako príslušný stavebný úrad bol pre tento projekt určený Stavebný úrad mestskej časti Staré Mesto. Developerom komplexu Eurovea II, ktorý bude spojením nákupného centra, administratívy a rezidenčného bývania, je [...]

Zelená budova bez zelene – výsmech celému Starému Mestu!

24.06.2018

Áno, aj takýto antagonizmus v centre Bratislavy môžete nájsť. Pýtate sa, kto je za tým? Nuž, je to výsledok „práce, nasadenia a záujmu“ staromestského starostu, pána Števčíka a jeho úradníkov! Na Hodžovom námestí mala už niekoľko rokov stáť krásna, štýlová budova zahalená do zelene, tzv. Green Cube. Budova v tvare kocky tam naozaj stojí. Má len jednu chybu [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 16624x
Priemerná čítanosť článkov: 5541x

Autor blogu

Kategórie